Skydive Split

DROP ZONE SINJ – SPLITKao najveće središte turizma na Jadranu i izvrsna klima, Split je izvrsno mjesto za izvođenje padobranskog skoka. Dok temperature padaju u ostatku zemlje, ovdje se mogu odvijati padobranske aktivnosti.

Zračna luka Sinj nalazi se na 38 ha travnatom terenu na području Glavice. Nalazi se svega 3 kilometra od centra Sinja, a oko 30 kilometara od centra Splita.
Na aerodromu Sinj aktivni su jedriličari, padobranci, modelari i motorni piloti. U zračnoj luci djeluju klubovi AK Split, AK sinj i PK Graviton.

Zračna luka Sinj ima piste od 080-260, dug je 1122 metara i širine 60 metara.  Zračna luka ima maksimalnu dužinu od 1350 metara i širinu od 360 metara. To je  velika zračna luka koja može zadovoljiti sve uvjete za sigurnu  aktivnost padobranaca.

Svake godine u kolovozu Aeroklub Sinj organizira Alkar padobranski kup.

U sklopu aerodroma Sinj nalazi se kafić i osiguran je parking.

Kratka povijest aerodroma Sinj

Zračna luka Sinj sagrađena je 1931. godine. Zračna luka Sinj povezivala je  gradove Zagreb i Dubrovnik, putnici su morali putovati autobusom od aerodroma do Splita.
Zračni promet je koristio zračnu luku sve do 1964. godine, kada je izgrađena zračna luka u Resniku. Cijelu povijest zračne luke u Sinju koristile su vojske Kraljevine Jugoslavije,  Njemačke i Italije. Svršetkom 2. svjetskog rata izgrađene su  zgrade s kontrolnim tornjem.


Rimski car Dioklecijan odlučio je izgraditi palaču na poluotoku u blizini velikog rimskog grada Salone. Tijekom 1.700 godina palača postupno postaje grad bogate tradicije, povijesti i prirodne i kulturne baštine.
Dioklecijanova palača i povijesna jezgra Splita nalazi se na popisu  UNESCO svjetske baštine od 1979. godine, ne samo zbog izuzetka očuvanja palače, već i zbog toga što Palača i njezin grad još uvijek dijele život jedni s drugima.

Svi povijesni dijelovi još su uvijek živi i upotrebi, od antičkog Rima, kroz srednji vijek do suvremenih doba. Možete proći kroz vrijeme proučavajući drevni grad, promatrajte primjere antičke arhitekture kao što su Peristil, gotičke palače, srednjovjekovne romaničke crkve i renesansni portali kuća plemića uz prisustvo baroknih fasada, do moderne arhitekture koja je oblikovana baštinom. Lokalni stanovnici šeću se istim ulicama, posjećuju  restorane i trgovine zajedno s turistima, dajući im dojam da su turisti postali sastavni dio grada.

 

Split je najveći grad u Dalmaciji, a drugi najveći grad u Hrvatskoj, s gotovo 180 tisuća stanovnika. Teretna luka u Splitu je druga po veličini u Hrvatskoj i jedna od vodećih putničkih luka na Mediteranu. Grad Split je središte splitsko-dalmatinske županije. Nalazi se u Dalmaciji, na jadranskoj obali, na poluotoku Marjan. Okružen je morem na tri strane. Na sjeveru su planine Mosor i Kozjak, kao i brdo Marjan. U moru, Split je okružen otocima Brač, Hvar, Šolta i Čiovo. Split ima mediteransku klimu, vruće ljeta i prohladno, ali umjerene i vlažne zime. Split je mnogo više od veličanstvene arhitekture i zemljopisnog položaja.  U Splitu možete uživati u izvrsnoj kuhinji i vina,  Marjan, brdo koje tvori simbol iznad grada, pruža idealne uvjete za sport, sa šumom, trčanje, planinarenje, biciklističke i rekreativne staze. Samo nekoliko gradova veličine na svijetu može se pohvaliti tradicijom sporta kao što je Split, s desecima dobitnika olimpijskih i drugih medalja. Grad ima plaže koje su kristalno čiste, što je rijetkost za gradove veličine Splita. Na kraju ne biste trebali biti iznenađeni što splitski stanovnici najviše vole svoj grad.


DOSTUPNOST:

Povremeno: cijele godine

Pogled na Split
Brdo Sinj
Grad Sinj
Golden beach, island Brac
Peručko jezero