Skydive Zagreb

DROP ZONE  ZAGREB 


DROP ZONE ZAGREB – LUČKO

Zamislite, kao NA DLANU svaka ulica grada Zagreba po kojima hodate svaki dan. Kad se popnete na 3000 metara visine dlanom možete pokriti cijelo Jarunsko jezero. Vaš grad na dlanu!

 

Aerodrom Lučko nalazi se na jugozapadnoj strani 11 km od centra grada Zagreba u naselju Lučko, Ježdovečka 17.

Ako dolazite s automobilom na aerodrom Lučko iz Zagreba imate DVA SMJERA.

Jedan ide kroz mjesto Lučko i poslije škole  u Lučkom (cca 200 -300 m) skrećete desno. To je ulica Ježdovečka. Po njoj se vozite, prođete Sportski Centar Lučko te nakon njega otprilike 400 – 500 m s lijeve strane nalazi se aerodrom Lučko.

Drugi pravac iz kojeg možete doći je cesta koja ide za Samobor po Ljubljanskoj aveniji. Kad prođete Jankomirski most i petlju skrenite desno za Rakitje, ali na raskršću trebate ići lijevo suprotno od Rakitja. Pređeite Ljubljansku aveniju te na semaforu idete ravno u Ježdovec. Ta cesta vodi sve do aerodroma Lučko koji se nalazi s desne strane. Ako pažljivo vozite prvo ćete ugledati vojarnu, nakon nje dolazi ulaz na aerodrom.

Do aerodroma možete doći JAVNIM PRIJEVOZOM, vozi Zet-ov autobus broj 168, koji polazi sa Savskog mosta i naselja Prečko.

Aerodrom Lučko, sportski aerodrom na kojem se razvija zrakoplovni sport. Uz Zagrebačke zrakoplovne klubove na aerodromu Lučko nalazi se zrakoplovna jedinica specijalne policije i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo s transportnim helikopterima.

Aerodrom Lučko ima veliku površinu i omogućava sigurno školovanje u svim zrakoplovnim djelatnostima.

Manevarska površina aerodroma se sastoji od uzletno-sletne staze (USS) koja se pruža u pravcu zapad sjeverozapad-istok jugoistok odnosno u pravcu 104°-284° odnosno 10-28. USS je travnata površina i ne instrumentalna je.
Koristi se dužina USS 850 metara. Lokacija aerodroma Lučko je ravan teren nadmorske visine oko 123 m.

Aerodrom nam osigurava veliku sigurnost i “komociju”. To je razlog što imamo školu padobranstva oduvijek  na aerodromu Lučko.


Blizina grada Zagreba daje nam šansu da često letimo iznad grada pa naši padobranci i putnici prilikom izvođenja padobranskih skokova imaju besplatno PANORAMSKO RAZLEDAVANJE glavnog grada Zagreba. To je rijetkost u Europi.

Na aerodromu Lučko OSIGURAN je PARKING.


Kratka  povjest grada Zagreba

Dokazi govore o postojanju ljudskog života oko današnjeg Zagreba još u kamenom dobu, oko 35.000 godina prije Krista, i naseljavanju drevnih Ilirija. Kelti su najvjerojatnije stigli tijekom 4. stoljeća prije Krista. Nakon dolaska, Rimljani su izgradili drevno naselje Andautonije, moderni Šćitarjevo, u blizini Zagreba. Danas, poznato Zagreb ima svoje podrijetlo u srednjem vijeku, počinje na brežuljcima Gradeca i Kaptola, koji su povijesno središte i jezgra suvremenog Zagreba. Na putu prema Jadranu, mađarski kralj Ladislav utemeljio je zagrebačku biskupiju na Kaptolu 1094. godine. Uspostava zagrebačke biskupije prvi je zapisnik Zagreba.
Tijekom srednjeg vijeka, potok Medveščak formirao je granicu između dviju često suprostavljenih brda. Tok potoka  sada leži pod živahnom Tkalčićevom ulicom. Kasnije, grad se postupno proširio na ravnice. Pod okriljem dvaju naselja formiran je trg za trgovinu. Današnji Trg bana Jelačića srce je grada.

Godine 1850. godine, dva su se naselja spojila u Zagreb, koia je tada imao 15.000 stanovnika. Povoljan položaj pridonio je rastu Zagreba i brzo se proširio prema rijeci Savi. Razvoj industrijske proizvodnje, trgovine, prometa i bankarstva utijecao je na evoluciju grada u drugoj polovici 19. stoljeća.  U tom razdoblju grad Zagreb počeo je graditi  blokove s urbanom izgledom.

Događaji u 20. stoljeću promijenili su kartu svijeta i ostavili trajan učinak na grad Zagreb. Nakon Prvog svjetskog rata Hrvatska se odvojila od austrougarske monarhije i postala dio Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Stanovništvo grada Zagreba brzo raslo na Istoku i na Zapadu formiraju se nove četvrti.

Početkom 20. stoljeća grad Zagreb je postao europski grad i izgradio svoj prvi neboder. Sava, koja je stoljećima prijetila građanima povremenim poplavama, razdvajala je grad Zagreb na stari grad i Novi Zagreb. Sredinom 20. stoljeća izgrađena je Zračna luka Pleso, pojavili su se novi neboderi na zagrebačkom horizontu i izgrađena je nova Nacionalna sveučilišna knjižnica.

Hrvatski sabor 1991. godine proglasio jenezavisnu  Republiku Hrvatsku. Grad Zagreb postao je  glavni grad nove neovisne europske zemlje, Hrvatske.

Danas, grad Zagreb, glavni grad Hrvatske, povezuje kontinentalnu i mediteransku Hrvatsku, smještenu na raskrižju između istočne i zapadne Europe. Zagreb je znanstveni, kulturni, politički i administrativni centar Hrvatske, kao i najveći grad po broju stanovnika. Četvrtina stanovništva Republike Hrvatske živi u gradu Zagrebu.

Grad Zagreb je metropola otvorenih vrata koja pruža sigurnost u svakoj pa i najmanjoj ulici. Zanimljivi stanovnici i prolaznici grada Zagreba su veoma gostoljubivi te turisti mogu uživati u atmosferi grada.

Plava je  boja grada Zagreba . Kratka šetnja po ulicama to potvrđuje,  tramvaji, autobusi i uspinjača su plavi, kao i uniforme zagrebačkih sportskih klubova. Sport je uvijek bio strast grada Zagreba. U tom “duh” odabrali smo svoje  boje, PLAVU I BIJELU.


DOSTUPNOST:

Cijelo vrijeme: Ožujak, Travanj, Svibanj, Rujan, Kolovoz