Mediji

MEDIJI I AEROKLUB TANDEM

Nakon Jarana i Šebalja, na SKOK S PADOBRANOM ODLUČIO SE I POZNATI HRVATSKI GLUMAC RENE BITORAJAC

Prenosimo tekst u suradnji 24 sata i Skydiving tandem group.

Probat ću zapamtiti sve upute, uopće nisam nervozan, govorio je Rene Bitorajac prije nego što se okušao u skoku s padobranom u serijalu oriđiđi produkcije 24sata – ‘Zvijezde padaju’. Opušten je stigao na aerodrom Lučko gdje se sastao sa svojim instruktorima te s njima prošao ‘trening’ prije nego što su ušli u avion.
Vrtio se na vrtuljku, spuštao se na toboganu, ležao na zemlji, a sve to kako bi se što bolje mogao pripremiti za ono što mu slijedi. Nakon što je Šebalj probio led u prvoj epizodi, a u drugoj je iz aviona skočio legendarni Jaran, došao je red i na našeg proslavljenog glumca koji je sad najviše angažiran u svome kazalištu Luda kuća.
U avion je ušao sa iskusnim padobrancem Emirom koji iza sebe ima više od 4000 skokova, a uz pilota, s njima je bio i snimatelj koji je snimao cijelu situaciju u zraku. Bitorajac je djelovao mirno i cijelo vrijeme uživao u pogled na Zagreb iz zraka dok su se uzdizali na visinu od 3500 metara s koje će skočiti s padobranom u tandem skoku.

– Ajmoooo – zaderao se Rene neposredno prije skoka, a onda je krenulo uživanje.

Sa svojim tandem skakačem ‘parao’ je nebo iznad Zagreba i osmijehom na licu uživao u skoku. Tijekom pada se smiješio i malo razgovarao sa svojim partnerom. Sigurno su sletjeli na zemlju, a Rene je voditelju Šebalju odmah otkrio utiske o skoku.

– Ljudi, što reći? Oduševljenje je bilo na nivou. Sve što je lijepo kratko traje – rekao je Bitorajac i odmah sa Šebaljem otišao pogledati snimku svoga skoka.

Obojica su zaključila da je bio potpuno opušten te da se na njemu nije vidjelo niti malo straha, a Rene se sjetio da se mora javiti supruzi da je njegov skok prošao u najboljem mogućem redu.

– Zagreb je lijep i s tla i iz zraka – zaključio je Rene nakon pogledane snimke.


JARAN iz ‘Noćne more’ SKOČIO S PADOBRANOM: Bio sam na vrhu Zagreba, a instruktor me spasio

Prenosimo tekst u suradnji 24 sata i Skydiving tandem group.

Uvijek nasmijan i dobro raspoložen, Vladimir Matijević Jaran iz legendarne ‘Noćne more’, pojavio se na snimanju novog serijala na YouTube kanalu 24sata ‘Zvijezde padaju’. Stigao je na aerodrom Lučko bez straha i spreman okušati se u novoj avanturi u svom životu – skok s padobranom.
– Izgledam kao pravi astronaut – nasmijao je Jaran sve nakon što se uvukao u kombinezon prije skoka. Spremno je slušao sve upute instruktora koji su mu objašnjavali kako će izgledati skok i koliko će to trajati. Instruktorica mu je objasnila da je najvažnije tijekom pada održati položaj ‘banane’.
Nakon što je ‘pohvatao’ sve instrukcije i sastao se sa svojim ‘letačem’, Jaran je spremno krenuo prema zrakoplovu. Iako je cijelo vrijeme bio nasmijan i bez straha, nervoza je počela rasti kada je shvatio da nema padobran, a situaciju je dodatno ‘zakuhao’ njegov instruktor.

– Ti nemaš padobran, ali nešto ćemo smisliti dok dođemo do gore – šalio se instruktor. Kod tandem skokova s padobranom, vežete se za licenciranog instruktora i nisu potrebne nikakve obuke i znanje, osim instrukcija koje kandidati dobivaju prije samog skoka s padobranom.
Nakon što je to Jaran saznao, laknulo mu je. Poletjeli su na visinu od 3000 metara gdje temperatura zna doseći i do 0 stupnjeva Celzijusa. Nekoliko sekundi prije skoka, imao je grč na licu, no sva nervoza je prošla kako su krenuli padati i uživati u pogledu na Zagreb.

– Ja sam na vrhu Zagreba! – oduševljeno je uskliknuo legendarni Jaran. Nervozu i strah zamijenili je osmijeh i veselje. Sigurno su sletjeli, a odmah ih je dočekao voditelj emisije Juraj Šebalj koji mu je čestitao na ovom podvigu. Šebalj ga je odmah pozvao da zajedno pogledaju kako je izgledao skok.
– Malo si se stisnuo, ali od 1 do 10, ovo je bila apsolutna desetka – rekao mu je Šebalj nakon pogledane snimke skoka.


ŠEBALJ SKOČIO IZ AVIONA: Koji stres, koji adrenalin! Ali ipak, ljubim zemlju po kojoj hodam.

Prenosimo tekst u suradnji 24 sata i Skydiving tandem group.

Juraj Šebalj našao se u novoj avanturi života. Nakon voditeljske uloge u više od 50 epizoda serijala ‘Zvijezde vrište’ u kojima je driftao sa zvijezdama, došlo je vrijeme za novi izazov. Ovoga puta Šebalj će naše zvijezde voditi na aerodrom Lučko gdje će se suočiti sa svojim strahovima. Skakat će s padobranom, a Šebalj kao voditelj probio je led i okušao se u skoku.

U skoku s padobranom okušat će se i Hana Rodić, bivša missica Jelena Lešić, glumci Janko Popović Volarić i Rene Bitorajac te brojne druge hrvatske zvijezde.

Bio je pod stresom. Nije mu bilo svejedno što će prvi morati skočiti s padobranom. Spuštao se na toboganu kako bi si olakšao pripreme za skok. Nakon što je potpisao formular, krenule su instrukcije. Uvukao se u kombinezon, a instruktor s kojim će skočiti objasnio mu je koju poziciju mora zauzeti kada krene padati.

– Uvijek imam osjećaj kada netko skače iz aviona da će ga udariti krilo – rekao je Šebalj prije nego se ukrcao i sa strahom dodao:
– Ja cijelo vrijeme ovdje osjećam jak vjetar. Vjetar cijelo vrijeme mijenja smjer – govorio je Šebalj, no ipak od skoka nije odustao. Sjeo je u avion i poletio na visinu od više od 3000 metara, a temperatura tamo zna dosegnuti i u 0 stupnjeva Celzijusa.

U avionu se malo opustio. Šalio se s instruktorom, snimao i smiješio. Još jednom su prošli upute prije skoka i sve je bilo spremno. Nasmiješio se u kameru i nova avantura u životu našeg najboljeg vozača rallyja mogla je započeti. Početni strah je prošao, a Šebalj je tijekom cijelog leta imao osmijeh na licu.


U SPECIJALNOJ JOOMBOOS EPIZODI DONOSIMO VAM MARCA koji je jedini usudio od cijele JoomBoos ekipe 😛 skočiti padobranom!

“Ovo je najbolji osjećaj na svijetu”, vikao je Marco dok je padao s 3.500 metara nadmorske visine, a kad je sigurno sletio, rekao je da bi sve opet ponovio ‘odmah’. “Zbilja najbolje iskustvo na svijetu, odmah bi ponovno skočio da mogu”, izjavio je oduševljeno Marco, a kako je izgledao skok i kako su reagirali svi oko njega koji su ga gledali kako skače – pogledajte u novom videu na JoomBoos YouTube kanalu.

Pročitajte više na: https://joomboos.24sata.hr/prvi/youtuber-marco-cuccurin-skocio-s-3-500-metara-16992 – joomboos.24sata.hr


NAJAVA 24 SATA – ZVJEZDE PADAJU – JURAJ ŠEBALJ

Skydiving tandem group, 24 sata i Juraj Šebalj vam donose novi uzbudljiv show kojem ni nebo nije granica!! Pratite nas jer čeka vas  avantura, zabava a biti će i nagrada. Samo jako nema labavo!!


SNIMANJE NOVE NAJAVNE ŠPICE ZA NOVU TV

Tijekom iznad prosječno toplog listopada imali smo suradnju s Novom tv za snimanje nove najavne špice. Padobranci aerokluba Tandem bili su u glavnim ulogama. Bilo je iznimno zanimljivo pratiti stručno moderiranje i režiranje tima Nove tv, te smo puno naučili od profesionalaca. Vjerujem da su i oni dosta toga naučili o padobranstvu, te da se skoro vidimo na drugim nebeskim projektima.


Suradnja Red Bull-a i Aerokluba Tandem 2019. godina


Otok Hvar kao jedan od najljepših otoka koji obećava zabavu i dobar provod , često traži dodatan sadržaj, koji je dovoljno atraktivan za njegove goste.

Tako je nastala suradnja s Yacht Week-om, Red bull-om i Aeroklub-om Tandem.  U organizaciji Aerokluba Tandem izvedena je sva logistika i  trenažni skok. Jeff Provenzano i Mike Swanson kao članovi Red Bull ari force tima  izveli su skokove padobranom iz aviona u more među jedrilice u sami centar partiya. Malo je reći da je ekipa pucala od oduševljenja.

Naša ekipa profesionalaca stoji na raspolaganju svima koji imaju ideju i žele to realizirati!


Tekst u Jutarnjem listu  o tandem skoku padobranom s učiteljicom. 2018. godina


‘SKOČI, SNJEŽANA, SKOČI!’ Učiteljica 4.a Snježana Duić (53) zahvaljujući svojem razredu ostvarila želju iz mladosti: ‘Nikad ovo neću zaboraviti!’

Zagrebačka učiteljica Snježana Duić (53) imala je neispunjenu želju od djetinjstva. Početkom osamdesetih, na organiziranim radnim akcijama u Beogradu, svi su učenici imali priliku skočiti padobranom, osim nje. Bila je premlada, imala je tek 15 i pol, a dozvola za skok važila je samo za one iznad 16.

Pročitajte više o  tekstu u  Jutarnjem listu!


HRT- reportaža 2014. godina


NIJE SE SNIMILO…KAO DA SE NIJE NI DOGODILO
Zašto je dobro snimiti TANDEM SKOK PADOBRANOM?
Letenje i SLOBODAN PAD nisu prirodni čovjeku. To je situacija u kojoj vam je adrenalin na maksimalnoj razini. Takvo stanje mijenja uobičajen način funkcioniranja vašeg mozga i radne modele kao i procesuiranje informacija. Mnogo toga mozak jednostavno „briše“ iz svijesti jer u tom trenutku slobodnog pada to njemu nije bitno. Fokus za nebitno je negdje na drugoj strani galaksije a vi ste upravo ovdje i sada…sa malim rupicama u sjećanju. Zato je snimka super stvar za regresiju i popunjavanje tih rupica. Obično tandem skakači kad gledaju snimku imaju komentare poput „eee da, pa i to smo napravili…sad se sjećam“.
Snimka je također super način za podjeiliti padobransko iskustvo s vašim prijateljima, jer ipak oni sa zemlje ne vide puno što se dešava na 3500 m. To su trenuci ispunjeni ponosom i smijehom. A glavni glumac ima uspomenu za čitav život….i dobru priču za zadiviti suprotan spol.
TANDEM SKOK PADOBRANOM nije jeftina aktivnost…ali vrijedi svakog novčića, jer njome dobivate nešto…nešto u srcu što vam nitko nikada ne može oduzet. SNIMANJE je dodatan trošak, ali vam to zaista preporučam kao padobranac. Na primjer ja se svog prvog skoka uopće ne sjećam ….kao nešto stojim na rubu aviona, a iduća scena otvoren padobran a ja izgubljena u prostoru i vremenu. Sve ono između zauvijek izgubljeno u bespućima moje podsvijesti.
AEROKLUB TANDEM nudi više vrsta snimanja, SNIMANJE S RUKE, PADOBRANAC SNIMATELJ i PREMIUM SNIMANJE. Tako da svako za sebe može pronaći najbolju soluciju. Naglasila bi da su sva naša videa montirana od profesionalnog montažera te samim time izgledaju jako reprezentativno.
Možda nikad nećete osvojiti oskara…hodati crvenim tepihom…ali tada vi ste glavni i jedini glumac u filmu života. Vidimo se na nebeskim prostranstvima na lokacijama ZAGREB, HVAR, SINJ.


Skok padobranom na Trg bana Josipa Jelačića. Dani kruha 2004. godina


Skok padobranom na glavni trg grada Zagreba, Trg bana Josipa Jelačića uvijek je uzbudljiv i veliki izazov. Osim brojne publike postoji puno prepreka te visoke zgrade koje otežavaju izvođenje samog skoka. Na takav skok  uvijek idu padobranci koji znaju kako se gađa cilj. Padobranci koji treniraju skok padobranom na cilj gađaju metu od 2 centimetra. Zadatak im je da  prvim kontaktom pogode cilj, obično to izvode s petom našiljenih tenisica.  Skok padobranom izvodi se s 1200 metara visine.


HRT – Priprema probaj sad


Jedna od mnogih emisija za HRT.

U ovom video materijalu izvodimo skok padobranom  iz aviona koji se sve manje koristi za skakanje, Antonov 2 (AN-2).
 Specifičnost ovog aviona je što ima dvostruka prednja krila i krila su presvučena platnom pa obojena željenom bojom.


Za Red Carpet, RTL



Skok padobranom ispred crkve u novom Zagrebu na svadbu. 1999. godina