1. TANDEM SKOKOVI

Molimo Vas da napravite rezervaciju barem par dana unaprijed, preko ljeta ponekad zna biti gužva pa se tada mora malo pričekati termin. Ako imate određeni datum bilo bi dobro da se javite što ranije da provjerimo termin.

Sva padobranska oprema za tandem skok testirana je na težine i brzine daleko veće od onih koje se sreću pri standardnom tandem skoku. Naravno mi uvijek želimo ostati daleko od tih graničnih slučajeva. Nema problema oko Vaše težine, ali naglasite nam ukoliko ste blizu ili preko 91 kg. Pri većim težinama potrebno je više pažnje obratiti na uvjete vjetra pri kojima se izvodi skok. Visina isto tako, generalno nije problem, ali samo nam dajte do znanja ako ste niži od 1,4 m ili viši od 1,90 m.:)

Dvije osobe mogu se pojaviti u jednom video na zemlji, tj. pripremi za tandem skok padobranom ali u slobodnom padu može se snimati samo jedna osoba.

Može ali to morate najaviti. Ako su dva tandem skakača u avionu, samo jedan tandem skakač može imati premium snimanje. U avionu ima mjesta samo za jednog dodatnog snimatelja.

Mnogi su ljudi neodlučni zbog svog straha od visine. Nije isto gledati dolje s ljestvi, zgrade ili mosta. Mi smo doslovno previsoko da imamo osjećaj visine.

Može, prijatelji će sa zemlje promatrati Vaš skok i bodriti.

Nikakav problem, možete ih nositi na tandem skoku padobrana. Dobiti ćete odgovarajuće zaštitne naočale (bez obzira nosite li svoje ili ne) koje će Vam omogućiti normalni tandem skok padobranom.

Moguće je skočiti tandem skok padobranom sa 14 godina, ali uz potpis roditelja ili staratelja na izjavi, te prisutnost jednog od roditelja na aerodromu.

Osobe koje imaju problema s mučninama tijekom vožnje trebali bi prije tandem skoka padobranom popiti tabletu protiv mučnine.

Mi ćemo Vam osigurati odgovarajuće padobransko odijelo (kombinezon). Vi trebate samo obući Vama udobnu odjeću (trenirka ili kratka majica je sasvim dovoljno za ljeto). Ukoliko je hladno bolje je obući nekoliko tankih slojeva nego npr. ski jaknu. Nemojte zaboraviti rukavice ako je hladno!

Obuća: tenisice ili sportske sandale su najpoželjnije (obuća koja se može zavezati). Izbjegavati cipele s visokom petom!

Naravno da može. Osobe koje su rekle da u slobodnom padu ne mogu disati, imale su problema zbog uzbuđenja i vala adrenalina.

2. ŠKOLA PADOBRANSTVA

Naša škola padobranstva ima primarnu brigu za Vašu sigurnost!!

Korištenjem kvalitetne opreme i automata na školskim padobranima smanjili smo rizik na minimum. Svi naši nastavnici padobranstva su prošli strogu i višegodišnju obuku te su licencirani u CCAA.

Škola padobranstva daje Vam dovoljno znanja za skokove u padobranstvu, i ako se držite pravila i propisa mogučnosti povreda i nesreća je minimalna.

Osnovna obuka

a) na zemlji, tjedan do dva,

b) u zraku, vikend

Liječnički pregled se obavlja u onim ustanovama koji imaju zrakoplovnu medicinu, cijene su različite od 360 do 500 kn.

Škola padobranstva plaća se:
Prvi dio obuka na zemlji, članarina i osiguranje odmah, a prije izvođenja prvih skokova otprilike 2 tjedna nakon početka plača se drugi dio 5 skokova.

To je normalno, većina učenika padobranaca ima tjeskobu i strah, kako imate sve više i više skokova, strah i tjeskoba nestaje.

Malo je vjerojatno da se Vaš glavni padobran neće otvoriti ispravno, ponekad se i to dogodi. Svaki padobranac moraja imati rezervni padobran. Škola padobranstva uči Vas kako se aktivira rezervni padobran.

Svaki školski padobran ima automat, koji će aktivirati rezervni padobran ukoliko ga ne aktivira početnik/učenik.

Naravno, vaš prvi skok je avantura koju pamtite cijeli život.

Da, kao i kod svih avanturističkih sportova.

Škola padobranstva osigurava svu potrebnu opemu.

Najmanje 16 godina uz potpis roditelja a najveći broj godina nije limitiran. Prije prvog skoka treba se napraviti liječnički pregl